Vietnam – Perfume Pagoda Festival

Afgelopen maandag werd Chinees Nieuwjaar grootst gevierd, maar er zijn meer plekken op de wereld waar ze het nieuwe jaar op een traditionele wijze vieren. Een ander en leuk voorbeeld hiervan is het Perfume Pagoda Festival, in Vietnam!

Dit festival begint in januari. Deze feestdag wordt vooral gevierd in Vietnam, dat gelegen ligt in Zuidoost-Azië. Hier bevindt zich namelijk de Perfume Tempel. Tijdens dit festival, die maar liefst drie maanden duurt, trekken o.a. boeddhistische pelgrims en vele Vietnamezen naar deze heilige grot. Hier komen zij bij elkaar om te bidden voor een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar. Dit is een erg indrukwekkend gezicht, omdat zij met zijn allen per boot aankomen over de Yen Rivier.

Niet alleen de eerste drie maanden van het jaar is deze plek bijzonder. De rest van het jaar is het ook een belangrijke trekpleister voor toeristen. Vanuit Hanoi duurt de reis ongeveer 2 uur met de auto en vervolgens moet er nog een tocht met een boot gemaakt worden over een indrukwekkende rivier. Dit wordt vooral gedaan door de lokale bevolking. Na de boottocht ben je nog niet op de eindbestemming aangekomen, want de tempel bevindt zich namelijk op een hogere berg. Hier naar toe kan er gelopen worden, maar er is ook een speciaal aangelegde kabelbaan, die je naar boven kan brengen.

Naast hun cultuur en geschiedenis, heeft Vietnam nog veel meer te bieden. Vietnam heeft een erg lange kust, waardoor er schitterende stranden te vinden zijn, maar ook de indrukwekkende steden en het heerlijk eten en drinken zijn echte must sees. Voor iedere doelgroep is hier wel een beleving te vinden, van strandvakantie tot cultuurvakantie. Vanaf Amsterdam, bent u al met een kleine 12 uur op de bestemming Hanoi.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat Vietnam voor u te bieden heeft? De specialisten van Adventures Globe geven u graag meer informatie.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress 4 Themes Online. | Thanks to Premium Themes, wordpress themes 2011 and