Phuket

Ontdek het zuiden van Thailand

Helemaal in het zuiden van Thailand, vind u het grote, tropische schiereiland Phuket. Dit is het grootste eiland van Thailand en een erg populaire strandbestemming onder de toeristen.

Phuket is een populaire strandbestemming dankzij de prachtige witte palmstranden, zoals Patong Beach, Kamala Beach en Karon Beach. Ook voor het beoefenen van verschillende watersporten, zoals duiken, is Phuket een erg geschikte bestemming. Het eiland heeft namelijk schitterende baaien en verschillende duikcentra. De Similan eilanden staan bekend als de mooiste duikbestemming van Thailand, deze eilanden zijn vanaf Phuket goed bereikbaar per boot. Andere activiteiten die op Phuket te ondernemen zijn, zijn eilandhoppen per speedboot of genieten van een luxe cruise rond Phang Nga Bay. Voor de avonturistische reizigers is dit dus een unieke mogelijkheid om aan allerlei sportieve activiteiten mee te doen.

Een beeld van Phuket…

Uw kunt Phuket het best bezoeken in de periode van november tot en met april. In mei tot en met oktober komt u in het regenseizoen terecht, dat wilt u natuurlijk niet hebben! De gemiddelde temperatuur in Phuket ligt tussen de 22 en 34 graden. Lekker genieten van de zon dus.

Phuket is een nogal bergachtig landschap. Namelijk 70% van Phuket bestaat uit bergen. Mai Thao Sip Song is de hoogste piek, deze is namelijk ongeveer 530 meter hoog. Leuk om eens te bezoeken.

Een van de belangrijkste inkomstenbron van Phuket is het toerisme. Er zijn daarom ook genoeg restaurants, reisbureaus, hotels en natuurlijk souvenirwinkels te vinden.

“Phuket is een populaire strandbestemming dankzij de prachtige witte palmstranden…”

Naast de verschillende activiteiten zijn er ook nog enkele highlights en mogelijke tours die wij voor u hebben uitgelicht.

Highlights

  • Patong Beach Dit is het meest bekende strand resort van Phuket. Er zijn veel verschillende activiteiten te doen en er is een bruisende nachtleven. Het is dus een ideale strand voor voornamelijk de wat jongere toeristen die houden van feesten. Ook zijn er veel restaurants, bars en disco’s te vinden.
  • Kamala Beach Dit is een wat rustigere strand en perfect voor de toeristen die rustig op het strand willen ontspannen. 
  • Karon Beach Dit is een van de meest favoriete strand onder de toeristen. U kunt hier snorkelen en duiken.
  • Phuket Big Buddha Iets wat u niet kunt missen tijdens u verblijf in Phuket is de Big Buddha. Deze Buddha beeld is een van de belangrijkste en bekende kenmerken van Phuket. Hij is te vinden op de Nakkard Hills. Deze ligt tussen Chalong en Kata en is al van ver te bekennen. 
  • Fantasea Show Ook leuk om ooit eens te zien is de Phuket Fantasea Show. Tijdens deze prachtige en kleurrijke show ziet u enkele Thaise tradities. U wordt verrast door spectaculaire lichteffecten en u komt oog in oog te staan met olifanten.
  • Aquarium Dit is een kleinschalige aquarium die u voor een zeer laag prijsje al kunt bezoeken, vooral voor de kinderen is dit een geweldige plek. Hier kunt u mooie kleurrijke vissen en koralen zien. Naast de vissen zijn er ook andere dieren te zien zoals o.a. krabben en schildpadden.

Keuzes voor optionele tours in Phuket kunt u makkelijk doorgeven bij een boeking bij Adventures Globe. Als u op de site gaat en de tap ‘optionele tours’ opent kunt u de verschillende mogelijkheden bekijken. Ook kunt u uw vakantie aanvullen met extra bouwstenen naar keuze. De prijs is per persoon, exclusief internationale vlucht en geldt op basis van minimale deelname van twee personen. Op uw verzoek kunnen wij natuurlijk een passende internationale vlucht aanbieden. Voor meer informatie klikt u op deze link.

Wist u dat?

Phuket ongeveer net zo groot is als Singapore.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress 4 Themes Online. | Thanks to Premium Themes, wordpress themes 2011 and