Kanchanaburi

Een stukje historie centraal gelegen in Thailand

Voor de reizigers die graag historische bezienswaardigheden bezoeken tijdens een reis is het een goed idee om Kanchanaburi op uw lijst te zetten. Deze stad ligt in het centrale gedeelte van Thailand. De stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Kanchanaburi.

Kanchanaburi staat o.a. bekend om de brug over de rivier de Kwai en de Dodenspoorlijn die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn aangelegd door krijgsgevangenen. Deze belangrijke historische monumenten zijn erg indrukwekkend om te zien. Ten slotte maakt het de reis ook interessant, omdat Nederland deel heeft uitgemaakt van deze stukje historie. Er stierven namelijk veel gevangenen tijdens de bouw van de brug, waaronder Nederlanders. Naast de brug en de Dodenspoorlijn kan er ook een bezoek worden gebracht aan het JEATH-museum of een van de oorlogsbegraafplaatsen.

Naast deze monumenten afkomstig uit de tweede wereldoorlog staat de Thaise stad Kanchanaburi ook bekend om de prachtige watervallen en de veelzijdige natuur. Dus u krijgt een stukje historie te zien en geniet tegelijkertijd van de natuur.

Ook heeft Kanchanaburi een jungle waar geweldige tochten door gemaakt kunnen worden en is er de mogelijkheid om te slapen in Jungle rafts (drijvende vlotten) en om traditionele bergstammen te bezoeken.

 “Deze stad ligt in het centrale gedeelte van Thailand.”

 Highlights

  • JEATH-museum Dit museum kunt u niet passeren tijden uw reis naar Kanchanaburi. Hier krijgt u namelijk alle informatie die u wilt weten over de spoorlijn in de oorlogstijd. Ook hebben ze er een gereconstrueerde gevangenenbarak.
  • Ereveld Kanchanaburi Dit is een rustplaats waar de slachtoffers liggen van de Dodenspoorlijn. De stoffelijke resten van Britse en Nederlandse oorlogsgevangene liggen hier.
  • Ereveld Chungkai De Nederlandse overheid heeft deze begraafplaats erkend als een officieel Nederlands ereveld.

Zijn uw zintuigen al geprikkeld? Boek dan nu een 2 daagse tour naar Kanchanaburi met een vertrek vanuit Bangkok tijdens uw reis door Thailand. Tijdens deze tour ziet u al de highlights van Kanchanaburi.

Klik op deze link voor meer informatie over deze 2 daagse tour.

Wist u dat?

  • JEATH staat voor Japan, Engeland, Australië, Thailand en Holland.
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress 4 Themes Online. | Thanks to Premium Themes, wordpress themes 2011 and