Bangkok

De perfecte beginpunt voor een rondreis in Thailand, Bangkok

Bent u van plan om ooit een rondreis in Thailand te maken? Dan raden wij u vooral aan om de reis te beginnen in Bangkok, de huidige hoofdstad van Thailand.

Bangkok is voor veel toeristen het beginpunt van een rondreis door het mooie Thailand. Interessant om te weten is dat Bangkok naast het feit dat de stad sinds 1782 de hoofdstad van Thailand is, Bangkok ook nog eens de grootste stad van Thailand is met zo’n 8 miljoen inwoners.

Onder de toeristen staat Bangkok bekend als een van de veiligste steden van Thailand. De stad is goed te ontdekken met een cruise over de Chao Phraya rivier, deze rivier stroomt dwars door de stad heen. Belangrijke vervoersmiddelen in Bangkok zijn de skytrain, de metro en de traditionele Tuk-Tuk.

Bangkok is van alle markten thuis, van historisch tot modern

In Bangkok zijn veel culturele hoogtepunten te vinden waaronder verschillende boeddhistische tempels, zoals de Wat Arun, de Wat Pho, de Wat Phra Kaew, de Wat Saket en de Wat Maharat. De Wat houdt het Thaise tempelcomplex in. Deze tempels zijn tevens enkele highlights binnen de stad die u zou kunnen bezoeken. Dit is vooral onmisbaar voor de reizigers die het leuk vinden om meer van de cultuur in het land te zien.

Voor de reizigers die niet veel interesse hebben in de historische gedeelte van de hoofdstad, is er ook nog een moderne winkelcentrum te vinden. Bangkok is namelijk een van de grootste shopbestemming binnen Azië. Houdt u van markten? Dan moet u vooral een van de grootste markten bezoeken, zoals de drijvende markt van Damnoen Saduak, die 90 km ten zuidwesten van Bangkok ligt. Dit is tevens ook de meest populair drijvende markt van de stad. De shopping malls in de moderne winkelcentrum variëren van groot tot klein. U zult uw ogen uitkijken, doordat er op elke hoek van de straat wel wat te vinden is. Op zoek naar een leuke souvenir of iets voor uzelf? Er is een uiteenlopende aanbod van namaakproducten voor een lage prijs tot wat duurdere mode. Voor de reizigers die hun onderhandelingskwaliteiten willen testen is dit de ultieme plek!

Dat Bangkok een mix is van historisch en modern, is zeker een pullfactor voor de toeristen.

“De shopping malls in de moderne winkelcentrum variëren van groot tot klein.”

De highlights van Bangkok

 Zoals u heeft kunnen lezen is er in het bruisende Bangkok altijd wel wat te doen om u bezig te houden en om uw ogen te verwennen met de prachtige historische bezienswaardigheden. Daarom heeft Adventures Globe alle highlights van de stad voor u op een rijtje gezet en kunt u een uitgebreid aanbod van verschillende activiteiten en bezienswaardigheden voor een tour bekijken. U kunt tevens zelf een op maat gemaakte tour bij ons samenstellen.

Als u op deze link klikt komt u meteen op de pagina met de verschillende optionele onderdelen voor verschillende tours van Adventures Globe.

Dit zijn enkele onderdelen van een tour die wij van Adventures Globe u aanraden om te bezoeken:

  • Chao Phraya rivier Dit is de grootste en de belangrijkste rivier van Thailand.
  • Wat Arun Ook wel bekend als de Tempel van de Dageraad. Dit is een van de meest indrukwekkende tempels in Bangkok vanwege de afwijkende uiterlijk van de andere tempels binnen de stad. Daarnaast ligt deze tempel ook nog eens aan de westkant van de rivier Chao Phraya. 
  • Wat Pho De Wat Pho is de grootste en de oudste tempel van Bangkok en bestaat uit ontelbaar Boeddha-vertoning. Dit is dus erg interessant voor reizigers die van historische monumenten houden. 
  • Wat Phra Kaew Deze tempel is te vinden in het historische centrum van Bangkok.
  • Wat Saket
  • Wat Mahatat Deze tempel is voornamelijk belangrijk voor de studie van het boeddhisme en de meditatie. 
  • Khao San Road Dit is een korte straat te vinden in het oude centrum van Bangkok. Deze straat is ongeveer 1 km verwijderd van het Wat Phra Kaew, die eerder in deze blog genoemd is.
  • Sukhumvit Road Dit is een belangrijke doorgaande weg in Thailand.
  • Drijvende markt River Kwai De drijvende markt is onmisbaar tijdens uw reis in Bangkok. De 5 meest bezochte drijvende markten in Bangkok zijn de Damnoen Saduak, de Amphawa, de Tha Kha, de Bang Khu Wiang en de Taling Chan.

Ook raden wij u aan om eens een kijkje te nemen bij ASIATIQUE voor een spectaculaire dag.

Wist u dat?

De stad Bangkok in het Thais Khrung Thep wordt genoemd, wat weer Stad van de Engelen betekent.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress 4 Themes Online. | Thanks to Premium Themes, wordpress themes 2011 and