Bucketlist Bali

Selamat Pagi! Een woord dat je waarschijnlijk veel gaat horen in Indonesië. Het mooie eiland Bali lijkt wel uitgeroepen tot het nieuwe Spanje! Iedereen gaat op vakantie naar het eiland en ook op social media zijn de mooie foto’s niet meer weg te denken. Ondanks dat Bali ongeveer nog 16 uur langer vliegen is dan Spanje, stond dit mooie eiland ook op mijn bucketlist. U leest het goed “stond” want vorig jaar heb ik dit Indonesische eiland zelf mogen ontdekken en ben ik iets wijzer geworden met handige tips. Veel leesplezier!

Taxi roadtrip
Chauffeurs zijn overal te vinden. Op een avond waren wij gezellig aan het eten bij een leuk tentje met live muziek. Later raakte we aan de praat met de zanger van de band, die ons aanbood om ons de volgende dag rond te rijden voor een vaste prijs. Win-win situatie! Niet hadden we alleen een taxi voor ons beschikbaar die ons voor een vaste prijs, overal naartoe reedt en wachtte op elke bestemming, ook hadden we livemuziek, iemand die ons alles over het eiland kon vertellen en iemand die de taal sprak. Conclusie? Taxi’s zijn vrij goedkoop en overal te vinden. Vindt u de prijs toch te duur? Er valt altijd nog wel te onderhandelen met chauffeur.

Ook hebben wij het eiland per fiets ontdekt. Wij als Nederlanders staan bekend als het fietsland en zijn er super goed in, totdat we opeens hele steile heuvels moeten op fietsen in de brandende zon, is het toch niet helemaal aan te raden. In Bali is het erg warm en benauwd, waar nog is tegenover staat dat er vele steile hellingen en heuvels zijn, want voor ons Nederlanders misschien toch buiten onze comfortzone gaat. Desalniettemin is het zeker een leuke ervaring!

Overal is het antwoord “ja”
Balinese inwoners zijn superaardig en behulpzaam. We hebben ons dan ook geen moment onveilig gevoeld, maar pas op, de inwoners vinden het ook heel lastig om “nee” te zeggen. Zeker met het maken van afspraken, zouden hier problemen door kunnen ontstaan. De inwoners zouden graag alles voor je willen doen, alleen zeggen ze soms “ja” op dingen die ze later misschien toch niet kunnen waarmaken.

Oost is best
Bali is een klein eilandje, waarin je binnen een paar uurtjes van het westen in het oosten bent. Het westen met plaatsjes zoals: Kuta, Canggu, Sanur, Ubud en Denpasar wordt het meest bezocht door reizigers op vakantie op dit mooie eilandje. Om deze reden spraken deze plaatsen ons iets minder aan. Natuurlijk hebben we deze plaatsjes voor een paar daagjes bezocht, maar het massatoerisme is hier duidelijk zichtbaar. Wat natuurlijk hartstikke zonde is van de mooie Balinese cultuur. Het oosten daarentegen is minder aangetast door de toeristen, wat het geweldig maakt om naartoe te gaan.

Gili Islands
Nu we toch ruim 18 uur hebben gevlogen om Bali te ontdekken, vergeet dan vooral ook de Gili eilanden niet mee te pakken. Op deze eilandjes lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het vervoer is uitsluitend per fiets of paard en wagen (met heel soms iemand op een scooter). Deze eilanden zijn ook perfect voor een dagtripje. Een uurtje op de fiets en bijna heel het eilandje is al ontdekt. Vanaf Pandangbai kan je de boot pakken naar Gili Trawangan. Probeer meteen een plaatsje op te zoeken bovenop de boot, want onderweg varen de dolfijnen graag mee! Het duiken rondom deze 3 eilanden is ook zeker een aanrader!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress 4 Themes Online. | Thanks to Premium Themes, wordpress themes 2011 and