Bezienswaardigheden uit de geschiedenis van Thailand

Historisch Thailand

Een reis door de geschiedenis van Thailand

In Thailand is er erg veel te zien op het gebied van geschiedenis. Dus een geschiedenisliefhebber kan zich onmogelijk vervelen in Thailand. Adventures Globe heeft speciaal voor u de meeste bekende historische koninkrijken en tempels in Thailand voor u op een rij gezet met de belangrijkste informatie.

Ayutthaya

Ayutthaya was een historische Thais koninkrijk. Dit koninkrijk bestond van 1351 tot 1767. Ayutthaya is opgericht als hoofdstad van een koninkrijk door koning Ramathibodi de eerste. Gedurende een lange periode groeide het koninkrijk uit tot de natie Siam. Het is zeker een bezoek waard als u geïnteresseerd bent in geschiedenis. Er zijn namelijk eeuwenoude tempels en paleizen te vinden. De belangrijkste is de Wat Phra Si Sanphet. Deze tempel werd in 1448 gebouwd en twee keer gerestaureerd. Op loopafstand liggen het Nationaal Museaum Chao Sam Phraya en het Chandra Kasem-paleis. Ayutthaya was vooral voor buitenlandse handelaren gunstig. Ayutthaya had hoogstens 1 miljoen inwoners en werd op gebied van grootte en welvaart wel eens vergeleken met de bekende Franse stad Parijs. Dankzij de val en de verwoesting van de stad kwam er een einde aan het koninkrijk. Dit gebeurde in 1767 door de Birmezen. Ayutthaya is tegenwoordig nog steeds te bezoeken en zeker een aanrader voor tijdens u Thailand vakantie.

Buddha Statue, Ayuthtaya, SHU

Sukhothai Historical Park

Erg bijzonder om te zien zijn de indrukwekkende tempelruïnes uit de 13e eeuw in de Sukhothai historische park. De Wat Mahathat wordt beschouwd als het magische en het spirituele centrum van het koninkrijk, de Wat Sri Chum Tempel bevat tevens een van de grootste zittende Boeddha beelden in Thailand. Sukothai was de eerste hoofdstad van het Koninkrijk Siam en wordt beschouwd als de bakermat van de Thaise cultuur.

Wat Mahathat_2, Sukhothai, SHU

Ancient City

Als u in Bangkok bent is het zeker leuk om Ancient City een keer te bezoeken. Als u in Ancient City aankomt kunt er voor kiezen om het park te verkennen per fiets of met een kleine golfwagen. Het park is erg groot en zal zeker een hele dag van u in beslag nemen, maar dat is het ook echt waard. Het park zit vol met replica’s van de allerbelangrijkste tempels, beelden en gebouwen van Thailand. Het park heeft dan ook de vorm van Thailand gekregen. Ook is er een dorpje waar u kan zien hoe het eten op de drijvende markten worden voorbereid. Kortom u krijgt erg veel van de Thaise cultuur te zien in een dag. Wij raden u vooral aan om Ancient City te bezoeken met een gids die u alles kan vertellen over de verschillende tempels en beelden.

Wat Chedi Luang_1, Chiang Mai, SHU

JEATH – Birma-spoorlijn

JEATH staat voor: Japan, Engeland, Australië, Thailand en Holland. Uit deze landen kwamen namelijk mensen die betrokken waren bij de bouw van de Birma-Spoorlijn. De Birma-spoorlijn bevindt zich in de Thaise provincie Kanchanaburi. Tijdens de bouw van de Birma-spoorlijn zijn er meer dan 100.000 mensen omgekomen, waaronder 3.000 Nederlanders. Door dit grote dodenaantal wordt de Birma-spoorlijn ook wel de dodenspoorlijn genoemd. Japan begon in december 1941 aan de opmars door het Zuidoosten van Azië. Na heftige gevechten weten de Japanners Singapore te bemachtigen in 1942 en verslaan zij de Britten. Er werd in juni 1942 een spoorlijn aangelegd tussen Birma (Myanmar) en Siam (Thailand) die zou dienen als een veiligere bevoorradingsroute tussen de twee landen. De Japanners gebruikte krijsgevangenen en burgers voor de bouw van de spoorlijn. Er werden 60.000 Britten, Australiërs en Nederlanders gebruikt als slaven. Naast deze krijsgevangenen werden er ook nog 260.000 Aziatische werkers gebruikt. De werkomstandigheden waren verschrikkelijk.

Death Railway Train_2, Kanchanaburi

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress 4 Themes Online. | Thanks to Premium Themes, wordpress themes 2011 and