Bestaat de “beste reistijd” voor Vietnam?

Azië staat bekend als het toevluchtsoord voor zon, strand en ontspanning. Bergachtige landschappen, jungles en rijstvelden maken het dat Vietnam zeker niet mag ontbreken tijdens uw reis. Maar wat is nu eigenlijk de beste reistijd om Vietnam te bezoeken? Vietnam is een lang, uitgestrekt land, grenzend aan Cambodja, Laos en China. Door de grote oppervlakte kent Vietnam verschillende klimaten en wordt het land opgesplitst in 3 delen: Noord-Vietnam, Centraal-Vietnam en Zuid-Vietnam. Er kan gesteld worden dat deze delen allemaal eigen “seizoenen” hebben. Wanneer in het noorden bijvoorbeeld de zonnebrand ingesmeerd wordt, moeten we in het zuiden de paraplu erbij pakken.

Noord-Vietnam
De lente (maart – april) is de perfecte reistijd om het hoge noorden te bezoeken en de hittegolf in het zuiden te ontlopen. In deze periode kunnen ook de mooiste foto’s worden gemaakt, want heel het noorden staat in bloei en de bergen kunnen bewandeld worden. Ook al is de temperatuur aangenaam, vergeet tijdens het wandelen in de bergen niet om een vestje mee te nemen.

April tot en met oktober zijn de warmste maanden, waarbij de temperatuur gemiddeld rond de 25 graden ligt en kan oplopen tot 30 graden. Als u niet van regen houdt, kunt u het noorden van Vietnam in de maanden juli en augustus beter vermijden.

Centraal-Vietnam
Ook in Centraal-Vietnam is de beste reistijd de lente. De temperaturen in het midden van Vietnam blijven het hele jaar door vaak boven de 20 graden. Niet alleen van de temperaturen worden we vrolijker, ook vindt je hier alles wat een vakantie zo geweldig maakt. Van de meest diverse Vietnamese keuken tot stranden en nationale parken.

Ondanks de warme temperaturen is het af te raden om Centraal-Vietnam te bezoeken in juli en augustus. In deze maanden kan de temperatuur oplopen tot wel 40 graden, wat onprettig is als u een actieve dag gepland heeft staan. Ook als u niet van regen houdt, kunt u het midden van Vietnam in de maanden september en oktober beter vermijden.

Zuid-Vietnam
De winter (december – maart) is de beste reistijd om het zuiden van Vietnam te bezoeken. De temperaturen liggen rond de 28 graden, ideaal om de winter in Nederland te ontvluchten en ontspanning te zoeken op de stranden van Mui Ne, Nha Trang en diverse eilanden.

Het hele jaar door ligt de temperatuur in het zuiden van Vietnam gemiddeld rond de 29 graden. Van mei tot oktober begint het regenseizoen, wat wordt veroorzaakt door de zuidwest moesson. In deze maanden valt er bijna elke middag een flinke regenbui, wat soms zelfs de rivier de Mekong buiten haar oevers doet treden. In deze periode is het aan te raden om het zuiden te vermijden.

Maar wat is nu de beste reistijd voor Vietnam? Als u de warmte opzoekt, zit u in dit land altijd goed. Vietnam is het hele jaar te bereizen, met in verschillende maanden tropische buien afhankelijk van het deel waarin u zich bevindt. Wilt u deze buien toch liever vermijden, maar wel een minimumtemperatuur van 25 graden? Dan is het aan te raden om in de maanden februari tot april uw koffers te pakken!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress 4 Themes Online. | Thanks to Premium Themes, wordpress themes 2011 and