5 handige reistips voor uw reis naar Thailand

Thailand ligt in het zuidoosten van Azië en werd voor 1939 Siam genoemd. Het land staat bekend om de vele paradijselijke eilanden, heerlijke eten, vriendelijke bevolking en niet geheel onbelangrijk het goedkope reizen. Toch zijn er wel een paar dingetjes om rekening mee te houden, voordat we het vliegtuig pakken. Benieuwd naar de reistips?

#1 visumvrije dagen
Gaat u op vakantie, backpacken of voor langere tijd naar Thailand? Dan moet er een visum geregeld worden. U heeft het recht op 30 visumvrije dagen om van Thailand te genieten. Het enige wat u hoeft te doen, is bij aankomst op het vliegveld van Bangkok het visum invullen die u automatisch aangereikt krijgt.

Bent u van plan langer dan 30 dagen te verblijven in Thailand? Dan dient ervan tevoren een visum geregeld te worden bij het Thaise consulaat in Amsterdam. U heeft de keuze uit 2 soorten toeristenvisums: Single Entry (60 dagen) of Multiple Entry (90 dagen). Zorg dat u minimaal 2 weken voor vertrek de nodige documenten gereed heeft voor de aanvraag.

Tip: Heeft u nog geen idee hoelang u door Thailand wilt reizen? Het is mogelijk om uw visum te verlengen met een extra 30 dagen in de steden Bangkok, Chiang Mai en Koh Samui.

#2 Culturele etiquette
Bij de vele mooie tempels die Thailand bezit, horen ook culturele etiquette. Thaise inwoners zijn vrij bescheiden en kleden zich soms van top tot teen als het 30 graden is. De inwoners zijn gewend aan toeristen en sommige kleedgewoontes, maar het dragen van minirokjes en crop tops is binnen de Thaise cultuur niet netjes of respectvol. Ook bij het betreden van een tempel of religieus gebouw moeten de knieën en schouders bedekt zijn. Het is verstandig om hier rekening mee te houden bij het inpakken van uw koffer.

#3 Drink vooral niet met mate
Met deze titel bedoelen we natuurlijk niet het drinken van alcohol. De gemiddelde temperatuur in Thailand is rond de 28 graden en dit betekent hitte, warmte en klam weer. Het drinken van water of sapjes is dan nog nooit zo fijn geweest om verkoeling te zoeken. Gelukkig voor ons zijn er vele kraampjes die heerlijke verse fruit shakes en smoothies met ijs of yoghurt verkopen, niet alleen goed voor de hydratatie maar ook voor de vitamientjes.

#4 De jungle verkennen
In het noorden van Thailand kunt u door de adembenemende jungles van Chiang Mai, Pai of Kao Yai National Park wandelen. Het wilde leven ontdekken, op bezoek bij oude stammen, bamboe raften, overnachten bij junglebewoners, het is allemaal mogelijk en een echte aanrader om uw reis compleet te maken.

#5 Snorkelen op een prachteiland
Natuurlijk mag als reistip het snorkelen niet ontbreken. Thailand kent vele mooie eilanden met parelwitte stranden en helderblauw water die perfect zijn voor snorkelen of duiken. De bekendste zijn toch wel: Phuket en Ko Phi Phi (misschien ook wel bekend van de film: The Beach), maar door de grote bekendheid kunt u deze eilanden misschien beter vermijden. Echte aanraders daarentegen zijn: Koh Phangan, Koh Chang, Railay of de veel minder ontdekte eilanden van de provincie Krabi.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress 4 Themes Online. | Thanks to Premium Themes, wordpress themes 2011 and