Top 5 drijvende markten Bangkok

Drijvende markten Thailand

De bekendste drijvende markten van Bangkok

In Thailand zijn genoeg drijvende markten te vinden, maar in Bangkok vindt u de meest bekende en de beste drijvende markten! Waaronder de authentieke Tha Kha drijvende markt, waar de lokale boeren elkaar ontmoeten om hun producten uit te wisselen. Geniet van de gezellige, authentieke sfeer en van de heerlijke verse groenten, fruit en vis.

De drijvende markt van Damnoen Saduak

De grootste, drukste en de meest bekende drijvende markt van Thailand is te vinden in Damnoen Saduak. Hier ontmoeten lokale boeren en handelaren elkaar om hun goederen te verhandelen op kleine boten, ook wel bekend als ‘Sampan’. Damnoen Saduak is een erg populaire drijvende markt in Bangkok en is meer gericht op de toeristen dan op de locals zelf. De toeristen hebben deze markt namelijk vaak boven op het lijstje staan van plaatsen die zij willen bezoeken in Bangkok. Het is zeker de moeite waard om deze drukke markt te bezoeken. In de vroege ochtend beleeft u meer de authentieke sfeer in de Damnoen Saduak, er zijn dan namelijk minder toeristen te vinden.

Damnoen Saduak Floating Market_1, TAT

De drijvende markt van Amphawa 

De drijvende markt van Amphawa ligt niet ver van de Damnoen Saduak af. Deze drijvende markt is veel rustiger dan de Damnoen Saduak. Merendeel van de toeristen gaan liever naar de wat grotere en bekende drijvende markt. Hierdoor ervaart u wel meer de levendigheid en de authentieke sfeer van de Amphawa drijvende markt. Voor de snoepliefhebbers is deze drijvende markt de beste plek om Thaise snacks en snoep te proeven. Een bezoek aan deze drijvende markt is goed te combineren met een bezoek aan de bekende Maeklong Railway Market. Dit is een wel heel bijzondere markt, er rijdt namelijk een trein midden door de markt heen! Zeker een aanrader om ooit meegemaakt te hebben.

De drijvende markt van Tha Kha

De drijvende markt van de Tha Kha is kleiner en rustiger dan de drijvende markten van Damnoen Saduak en Amphawa. Deze markt is echter minder gericht op de toeristen. Hier ervaart u hoe de locals met elkaar onderhandelen. Het is een erg gezellige en authentieke drijvende mark. Het ligt ongeveer 12 kilometer af van Damnoen Saduak en 10 kilometer van Amphawa.

De drijvende markt van Don Wai 

De drijvende markt van Don Wai is al meer dan 100 jaar oud. Deze drijvende markt werd echter pas bekend toen het ontdekt werd door “dagjes mensen” uit Bangkok. Don Wai is te vinden in Nakhon Pathon en ligt ten westen van Bangkok. Het is eerder een riviermarkt dan een echte drijvende markt. Het is te vinden op de oevers van de Nakhon Chaisi rivier. U kunt hier vooral verse etenswaren vinden.

De drijvende markt van Taling Chan

De drijvende markt van Taling Chan ligt niet ver gelegen van het centrum van Bangkok. Het is een kleine markt waar de locals vooral komen om in de drijvende restaurantjes te eten. Ondanks het feit dat deze drijvende markt kleiner is dan de rest, is het zeker de moeite waard om er langs te gaan en er een heerlijk gerecht te eten in de drijvende restaurantjes.

Lady in Boat with vegetables

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress 4 Themes Online. | Thanks to Premium Themes, wordpress themes 2011 and